New Creations Scrumt!

New Creations Scrumt!
december 20, 2018 New Creations

Scrummen wat is dat nou? 

Om dit project in goede banen te leiden, wordt dit project geleid door de scrum methode.

Bij scrum wordt er aan de hand van een takenlijst – de product backlog die geprioriteerd is – een taakverdeling gemaakt voor 2 weken. Deze 2 weken noemt men een sprint. Het proces van deze taken wordt bijhouden op een scrumboard waarbij taken van TO DO naar BUSY of naar DONE worden geplaatst. Op deze manier lever je elke 2 weken producten op en heb je als team een goed overzicht.

Het scrumproces wordt geleid door de scrummaster; Sharon. De scrummaster zorgt dat er dagelijks een bespreking is over het proces – de daily standup – en houdt het scrumbord bij. De wensen van de klant/opdrachtgever worden vertegenwoordigt door de product owner; Marjolein en Juliet. Deze stelt de taken vast die moeten worden uitgevoerd en controleert de producten die worden opgeleverd. De rest van de meewerkende leden zijn het scrumteam.

Op de bovenstaande afbeelding zie je onze dagelijke stand up!

Wij vonden zelf onderstaande video erg handig:

Om ons scrumteam open en eerlijk te laten werken vullen 3 projectleden iedere sprint een retrospective in waarbij het scrumproces wordt gereflecteerd. Onze retrospective ziet er zo uit:

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*