Grote kerk – 360 view

Grote kerk – 360 view
januari 9, 2019 New Creations

Wij hebben ervoor gekozen om een 360 graden video te maken voor onze opdrachtgever Academiehuis, de Grote kerk omdat wij ervan overtuigd zijn de doelgroep en dus de potentiële klanten een unieke en interactieve kijk te geven in de ruimtes die zij kunnen huren. 

Een 360 graden video is als het ware een extra dimensie die wordt toegevoegd aan een video om de kijker op een interactieve manier, zelf te laten bepalen waar zij naar wilt kijken. De kijker staat als het ware in het midden van de video en navigeert zichzelf door middel van het bewegen van de mobiele telefoon of door gebruik te maken van de navigatie pijlen. De ervaring van een 360 graden video is voor iedereen makkelijk te bedienen en dus erg toegankelijk voor verschillende leeftijden. 

Bij het maken van een 360 graden video komt erbij kijken dat de shots die worden gemaakt met een speciale camera, goed moeten worden afgestemd op de betreffende ruimte. De sterke punten van de ruimte moeten naar voren komen en de gehele video moet nauwsluitende shots bevatten om de video zo interactief mogelijk te maken. 

Wij hebben veel tijd gestoken in het uitzoeken van de werking van de 360 graden video. Helaas is aan het einde van de periode de uitvoering hiervan gestaakt. Dit is tot stand komen door de krappe beschikbaarheid van de ruimte waarvan wij de 360 graden view zouden maken. Daarnaast is de eerste versie van de video opgenomen met verkeerde belichting waardoor editen lastig werd en de kwaliteit niet waardig genoeg was om de video te gebruiken. 

Wel hebben wij allen door middel van dit idee voor het eerst mogen werken met een 360 graden camera, de bijbehorende software en de uitvoering hiervan. Dit hebben wij als ervaring mee kunnen nemen voor een volgende keer. We weten nu wat de vereisten zijn voor de juiste belichting, het gebruik van de software en hoe een video moet worden bewerkt.

VERBETERPLAN
Doordat de ruimte waren wij een 360 view van wilde maken erg grote raam heeft was het lastig om te werken met het licht. Er kwam erg veel tegenlicht van buiten waardoor de video te donker is uitgevallen. Met verschillende bewerkingsprogramma’s is het niet gelukt om de video lichter te kunnen maken waardoor die eigenlijk niet bruikbaar is. We zijn voor de tweede keer naar De Grote Kerk geweest om het nog een keer te proberen. Johan heeft toen aan ons doorgegeven dat dit kon alleen toen wij aan kwamen bleken er artiesten het te gebruiken als ‘ kleedruimte’ en konden wij dus geen video maken.  Voor de volgende keer kan het beter door met ander licht te werken. Dit kan door lampen te plaatsen of op een ander moment van de dag filmen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*