Grote Kerk – Website optimalisatie

Grote Kerk – Website optimalisatie
januari 9, 2019 New Creations

Voor onze opdrachtgever de Grote Kerk hebben wij in overleg besloten aan het begin van de project periode om de website te gaan optimaliseren. In vergaderingen met de opdrachtgever is besproken wat de onderdelen van de website gaan zijn waar wij als New creations aan gaan werken. Daarnaast is er Google Analytics gekoppeld aan de website zodat wij vanaf dat moment hebben kunnen meten hoe het verkeer op de website verloopt. Er is bepaald dat wij aanpassingen zullen gaan doen aan de homepage, de menuweergave en het aanmaken van nieuwe pagina’s. Aan de hand van de besproken ideeën vanuit New Creations en de opdrachtgever zijn er wireframes ontworpen.

De wireframes zijn na feedback van de opdrachtgever en de webmaster nog enigszins aangepast en vervolgens gebruikt om te beginnen aan de uitwerking van deze pagina’s. De website van de Grote Kerk maakt gebruik van Fusionbuilder, een programma waarbij er verschillende designs mogelijk zijn bij de opmaak van een pagina. Er is veel werk gaan zitten in het ontdekken van deze pagebuilder. Echter na enige tijd ging het invullen van de pagina steeds sneller waardoor er gefocust kon worden op de inzet van buttons. De pagina’s die nieuw aangemaakt moesten worden zijn namelijk pagina’s over de ruimtes die te huren zijn binnen het Academiehuis – de Grote Kerk.

Het doel van deze pagina’s is dat er online een boeking gedaan kan worden, er inzicht is in de beschikbaarheid, en dat er een goed overzicht is van de faciliteiten en andere mogelijkheden bij het boeken van een ruimte.

Verbeterplan

In de toekomst zal er gekozen worden voor een andere aanpak van de samenstelling van de webpagina’s. Voorafgaand zal er een duidelijk plan komen met een juiste en vooral realistische tijdsaanduiding zodat de beloofde creaties ook kwalitatief en binnen het tijdsbestek kunnen worden aangeleverd.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*