Vergaderen op een top locatie!

Vergaderen op een top locatie!
november 28, 2018 New Creations

Hoe gaaf is het om een overleg met je opdrachtgever te doen in een ruimte gebouwd in 1686! Eén van onze opdrachtgevers is Academiehuis de Grote Kerk, gevestigd in de Sint-Michaëlskerk, ook wel bekend als de Grote Kerk. De Grote Kerk heeft een lange geschiedenis en staat op de lijst van Rijksmonumenten. Het is een erg bijzonder gebouw met unieke objecten. De kerk is gebouwd tussen 1370 en 1452 en is een gotische, driebeukige hallenkerk, waarbij de zijbeuken even hoog zijn als het middenschip. De rijke historie is op veel plaatsen terug te zien, zo zie je aan de buitenmuur een gevelsteen uit de Romaanse tijd, in de kerk een spreekstoel uit 1617 en het koorhek komt zelfs uit 1597! Een van de belangrijkste monumenten is het Schnitgerogrel dat in 1721 is geplaatst.

De grote kerk is tegenwoordig te huur als evenementenlocatie voor beurzen en exposities, congressen en vergaderingen, persoonlijke vieringen en bruiloften, groepsarrangementen en concerten en vieringen.  Tegenwoordig is er een boekenmarkt en vindt er elke zondag nog een viering plaats.

De afgelopen 3 jaren is er hard gewerkt aan plannen om het rijksmonument te verbouwen en toekomstbestendig te maken, zodat het geschikt wordt voor grote en kleine evenementen. In 2017 is een van de ruimtes, de consistorie, gerenoveerd. De consistorie is later aangebouwd op de plaats van de toren die in 1683 is ingestort.

New Creations is de komende weken al druk geweest met het analyseren van de interne en externe omgeving van de Grote Kerk. We zijn inmiddels al druk aan de slag om de consistorie op de kaart te kunnen zetten en de website zo aan te passen dat deze ruimte makkelijker en meer verhuurd kan worden! We hebben onlangs ook zelf de charme van deze ruimte mogen ervaren door het overleg met Johan, onze opdrachtgever, in deze prachtige ruimte!

Mocht je geïnteresseerd zijn in de kerk, loop gerust binnen en neem vooral een kijkje in de consistorie!

 

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag 11.00 – 16.00 uur
Zondag 13.00-16.00 uur
Maandag gesloten

 

Zondag is er om 16.30 uur een viering;

Tijdens de zomermaanden juli, augustus en september is de viering om 19:00 uur;

 

De kerk wordt bij alle evenementen en vieringen een half uur van te voren geopend.

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*